Una mica d’històries

Caçadors d’Històries va néixer en certa manera al 2014, amb el pojecte Plugin Narratives, una iniciativa ‘llavor’ conjunta entre la UOC i la Universitat de Sussex i que va sers finançat per la xarxa Communities and Culture Network del Regne Unit. A Plugin Narratives es van sentar les bases teòriques per al disseny d’experiències narratives basades en la ficció i que, adreçades a col.lectius específics, permetèssin el diàleg i el debat al voltant de temes socials d’interès. En aquella primera fase, pensàvem en col.lectius com barris o ciutats petites i el focus temàtic principal estava orientat cap al canvi climàtic, però moltes de les reflexions derivades d’aquell projecte han estat traslladades al treball acadèmic rere Caçadors d’Històries del Futur.

Durant aquest primer projecte vam organitzar dues jornades, una a Barcelona (novembre de 2014), on vam reunir experts internacionals en comunicació i narrativa transmedia i una altra a Brighton (febrer de 2015), amb experts en media i comunicació per al media ambient. Si voleu saber més, podeu trobar l’informe final del projecte aquí: Plugin-Narratives-Report.